Ukupno prikaza stranice

utorak, 15. svibnja 2012.

MUDRA IZREKA

Pozdrav! Nadam se da ste dobro raspoloženi bez obzira na ovakav depresivan dan.. Dosta sam razmišljala i mislim da vas ne zanimaju previše neke definicije poslovne etike ili njezine sastavnice, stoga sam odlučila staviti jedan citat koji me oduševio a nadam se da će i vas te ukoliko jednog dana budete uspješni menadžeri da će vam pomoći u načinu razmišljanju i etičnom ponašanju prema svojim podređenima :)

"Poslovno etičan menadžer istodobno je etičan u više dimenzija: u srcu, duši i materijalnom smislu, bez da ikoga oštećuje. To je cjelovit čovjek koji poštuje društvo u svim aspektima, socijalno cjelovit i ne ugađa samo jednoj klasi, rasi ili profesiji. Ne može se, primjerice, svesti na korektnost prema intelektualcima, građanima, zdravima, a ne prema prirodi, socijalno osjetljivim skupinama i sl. Etički čovjek je složen čovjek koji višedimenzionalno razumije sebe i druge. Ono što daje lijevom, ne uzima desnom rukom."

Bebek, B.



Broj komentara: 5:

  1. Mislim da je ovim citatom rečeno najbitnije što se tiče etičnog ponašanja menadžera :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijep citat! Bilo bi dobro da svi jednog dana budemo takvi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijep citat zaista. Posebno dio gdje se navodi da bi dobar menadžer trebao biti jednak prema različitim profilima ljudi

    OdgovoriIzbriši