Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

ETIKA I POSLOVANJE U HRVATSKOJ



  Današnji post će se odnositi na pozitivan primjer etičkog poslovanja u Hrvatskoj
Iako je mnogo više primjera lošeg poslovanja, to ne znači da nema onih kojima je još uvijek stalo do društvenih vrijednosti.. Pa krenimo sa primjerom :)


Farmaceutska tvrtka Belupo d.d. aktivno sudjelujue u čitavom nizu društveno korisnih projekata, a financijski pomaže brojne humanitarne, socijalne i zdravstvene ustanove. 
Također podupire programe edukacije, sportska društva te brojne kulturne institucije. Pomaže djeci, bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima, jednom riječju svima kojima je pomoć potrebna. Belupo je još 1997. među prvim hrvatskim tvrtkama ušao u sustav OHO za prikupljanje ambalaže u Hrvatskoj. Savjesno i u skladu sa zakonskim propisima tvrtka zbrinjava opasni otpad, a ostali otpad prikuplja i dalje plasira kao sekundarnu sirovinu na reciklažu. Kompanija svakodnenvo nadzire otpadne vode koje odlaze u uređaj za pročišćavanje. Uloga Belupa kao proizvođača, a istodobno i čuvara okoliša, iznimno je zahtjevna. Svjetski trendovi čuvanja okoliša, primjerice bolje iskorištavanje energije, uklanjanje toksičnih i opasnih tvari te sprečavanje nastanka otpada i njegovo rješavanje na mjestu nastanka, dio su Belupove strategije.
www.belupo.hr 



Nema komentara:

Objavi komentar